Buitengewone Champagnes

bruut

“Remember, gentlemen, it’s not just France we are fighting for, it’s Champagne!” (Winston Churchill)

“Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right”
(
F. Scott Fitzgerald)

Wie gaat voor echt, kiest voor klein

Iedereen kent wel een paar grote champagnemerken. Klinkende namen die het goed doen als je indruk wil maken. Het zijn niet zelden champagnes waar je de hoofdprijs voor betaalt, maar die niet persé uitblinken in kwaliteit. Wie wat minder gevoelig is voor status, maar wel graag geniet van pure klassechampagne, is hier op het juiste adres.

Ontdek de Buitengewone Champagnes

Je vindt hier unieke originele champagne uit de Vallée de la Marne. Kleinschalig, ambachtelijk en betaalbaar. Champagne waarin je ongekende verfijning en vakmanschap proeft. Tot nu toe uitsluitend geleverd in Frankrijk. Nu ook verkrijgbaar in Nederland en België.

Champagne met een verhaal

Als je via Reims door het glooiende heuvellandschap rijdt van de Vallée de la Marne zie je ze van afstand al liggen, de karakteristieke oude wijngaarden waar families uit de streek al generaties lang hun percelen met zorg en toewijding beheren. Eén van die families waar wij onze champagne van betrekken, is de familie Leclere-Torrens. Hun wijnstokken wortelen diep in de 4 hectare mineraalrijke kalksteengrond rond het plaatsje Crouttes-sur-Marne. De totale productie bedraagt 20.000 flessen per jaar. Het wijnbouwer echtpaar Nathalie en Romaric Leclere-Torrens biedt een compleet champagne gamma van Demi-sec en Brut, tot Réserve en Rosé. Om ieder moment van het jaar te ontkurken. Op de zaak, in het restaurant, thuis en onder vrienden.

Champagne Brut

Een subtiele assemblage van de drie champagnedruiven; 60% Pinot Meunier, 10% Chardonnay, 30% Pinot Noir. Het resultaat is een fruitige, knisperende en mondvullende champagne met het herkenbare karakter van de streek, die je bovendien prima een paar jaar kunt bewaren.

Bestel nu uw champagne met korting

Proeven is geloven. Bestel 1 fles om uit te proberen en krijg die als korting op je eerste bestelling van een doos van 6. Bestel nu online in onze champagne webshop.

Het werk aan de wijnstokken

Champagne aanbieding webshop online kopenDe wijnstokken vereisen constante aandacht en veel handmatig werk, het hele jaar door van november tot maart. Afhankelijk van de kracht en de vruchtbaarheid van de wijnstokken is het eerste werk na de oogst het snoeien van de wijnstokken om de toekomstige groei langs het frame te begeleiden.

Om optimaal te profiteren van zonlicht moeten de wijnstokken in maart en april op de juiste wijze worden gehecht aan het frame, zodat de plant horizontaal kan groeien. Van mei tot juli vangen de wijnstokken maximaal zonlicht en worden de bladeren handmatig gescheiden en gesorteerd. In de zomer worden de wijnstokken meerdere malen getrimd tot de oogst om maximale groei en rijping van het fruit te bevorderen.

De kwaliteit van de wijn hangt af van de balans tussen de inhoud en het niveau van de natuurlijke zuurgraad en suikers. Dit wordt regelmatig gemeten in de weken voor de oogst. Druivenoogstmachines zijn verboden in de Champagne. De druiven worden van half september tot begin oktober met de hand geoogst en zo snel mogelijk afgevoerd naar de pers, om elk risico van oxidatie te vermijden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *