Geplaatst op

Champagne

champagneChampagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. De Witte is het bekendst, maar er is ook rosé-variant.

“Save water drink …”

Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam dragen. De term “Franse champagne” is dus een pleonasme, aangezien deze per definitie uit Frankrijk komt.

Echte of namaak champagne

Ze worden ook nagemaakt. Zo komen er diverse uit Rusland of andere landen die het niet zo nauw nemen met de bescherming van namen. Alhoewel dit niet mag gebeurd dit wel. Daarnaast wordt er online ook veel nep aangeboden. In de omschrijving lijkt het te gaan om een echte maar als je goed kijkt blijkt het bijvoorbeeld om een mousserende wijn te gaan, geen echte dus.

Echte kopen?

Wilt u echte champagne kopen voor een aantrekkelijke prijs? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij kopen rechtstreeks in bij de boer en zijn hierdoor extreem concurrerend. Wij verkopen uitsluitend top kwaliteit voor een goede prijs.