Geplaatst op

Het verhaal van Champagne

Het verhaal van Champagne strekt zich uit over verschillende eeuwen. Van de Romeinen die als eersten hun stempel drukten op het gebied van mousserende wijnen tot de wereldfaam en reputatie die Champagne tegenwoordig geniet… de totstandkoming van de appellation leest als een avonturenroman met allerlei onvermoede zijpaden en hindernissen.

Er was eens …

… een buitengewoon terroir dat ongeëvenaarde wijnen produceerde. In de loop der tijd heeft de mensheid de karakteristieke bruisende eigenschappen leren doorgronden om de puurste expressie van deze delicate wijnen te creëren. De wijnen werden al snel opgemerkt vanwege hun originaliteit en gewaardeerd door gerenommeerde wijnliefhebbers uit de hele wereld, met dank aan de pioniers die Champagne naar nieuwe markten brachten.

Legendarische allure

In het begin van de 20e eeuw was Champagne al een soort legende – en de strijd voor afbakening van het gebied was in volle gang. De officiële erkenning van de Appellation d’Origine Contrôlée Champagne was de bekroning van een lang proces, gewijd aan de begrenzing en regulering van de Champagne productie  regio. Sinds die tijd is de appellation steeds sterker geworden en zijn de kwaliteiten van de champagne wereldwijd gepromoot door het Comité Champagne en hun leden.

Voor producenten en consumenten geldt dat de Champagne Appellation een standaard is geworden voor authenticiteit en kwaliteit.